Längdsvarvning

Åsco Metall AB

 

Längdsvarvning hos Åsco Metall

Längdsvarvning är en avancerad bearbetningsmetod som används för att tillverka långa, smala och komplexa detaljer med hög precision. Hos Åsco Metall är vi specialiserade på längdsvarvning och använder toppmoderna CNC-maskiner för att säkerställa högsta kvalitet och noggrannhet i varje detalj.

Vad är längdsvarvning?

Längdsvarvning, även känd som Swiss type turning, är en process där arbetsstycket både roterar och rör sig axiellt genom en styrbussning. Detta minimerar risken för böjning och säkerställer en konstant avstånd mellan verktyget och arbetsstycket, vilket är särskilt fördelaktigt för långa och smala komponenter. Denna metod är perfekt för att tillverka detaljer med en diameter upp till 35 mm och en längd på upp till 600 mm.

Fördelar med längdsvarvning

Fördelarna med längdsvarvning är många. En är förmågan att svarva långa detaljer. Den styrande styrhylsan garanterar i sig att du inte upplever de radiella spänningar som annars kan uppstå när du svarvar en lång detalj. När man svarvar på detaljer i medelstora till stora serier är längdsvarvning bäst lämpad, korta cykeltider och stabil process.

En maskin som är optimal för längdsvarvning

Varför längdsvarvning via Åsco Metall?

  • Hög precision: Våra längdsvarvar är utrustade med upp till 8 axlar, vilket möjliggör komplex bearbetning och hög precision.
  • Effektiv produktion: Med våra avancerade CNC-maskiner kan vi snabbt ställa om och producera stora serier, från ca 1000 detaljer och uppåt.
  • Kvalitet och pålitlighet: Vi använder högeffektiva skäroljor och precisionsverktyg för att säkerställa släta ytor och exakta dimensioner på varje detalj.
Komponenter tillverkas med automatsvarvning

Teknisk kapacitet

  • Diameter: Ø1-35 mm
  • Längd: Upp till 600 mm
  • Axlar: 6-8, inklusive B-axel
  • Verktygsplatser: Upp till 32
  • Spindlar: Dubbla spindlar för ökad flexibilitet
Längdsvarvade Detaljer

Hos Åsco Metall strävar vi efter att leverera högkvalitativa längdsvarvade detaljer som uppfyller dina specifika behov och krav. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina produktionsmål.

sv_SESwedish